Sárvár

2017.05.02. 15:35

Bélyegek 140 üvegtárlóban - Évfordulós ünnepséget és kiállítást rendeztek a filatelisták

Sárvár - Hatvanöt éves a Sárvári Bélyeggyűjtő Kör. Az évforduló alkalmából ünnepséget és országos bélyegkiállítást rendeztek a Galeria Arcisban.

Pajor András

- A sárvári bélyegesek egyedi gyűjtőterületükön sikerrel szerepelnek rangos kiállításokon is - emlékeztetett dr. Gaál Péter, a bélyeggyűjtő kör elnöke. Ezúttal hazai környezetben, a Nádasdy-vár előkelő termeiben mutatkoztak be gyűjteményeikkel és a kiállításra máshonnét érkezett anyagokkal. Összesen 140 üvegtárlóban kapott helyet az eddigi legrangosabb, Sárváron rendezett országos bélyegkiállítás.

Dr. Gaál Péter, a Sárvári Bélyeggyűjtő Kör elnöke köszöntötte a jubileumi ünnepség és országos kiállítás résztvevőit Fotó: Pajor András

1952 májusában hozták létre a sárvári bélyegkört mintegy hatvan fő részvételével. Az évfordulós megemlékezésen a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének több vezető tisztségviselője is jelen volt, jelezve a sárvári filatélia fontosságát. Az ünnepségen elismeréseket adtak át a legjobb kollekciókat kiállító bélyeggyűjtőknek.

Az ünnepség napján kihelyezett alkalmi postahivatal működött emlékbélyegzéssel, alkalmi kiadásokkal. Az eseménnyel arra is emlékeztek, hogy 1867-ben, 150 éve jelent meg az első magyar bélyeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!