Sárvár

2013.10.30. 17:00

A b betűk jelentése Sárváron

Sárvár - Közös sajtótájékoztatót tartott az MSZP és a Híd a jövőnkért Egyesület Sárvár a hírekben egykor és most címmel.

Peltzer Géza

Szabó Lajos, az MSZP városi elnöke bevezetésként elmondta: ők csak akkor tartanak sajtótájékoztatót, amikor nyomós okuk van rá. Nem szóltak, amikor a trafikmutyi volt a slágertéma, akkor sem, amikor állami földterületek jutottak illetéktelen kezekbe - szóltak azonban akkor, amikor százakat bocsátottak el a Ságából és amikor a város költségvetése bajban volt. Most úgy érezték, ismét fel kell hívniuk a közvélemény figyelmét egy sárvári közéleti szereplő EU-támogatásokkal kapcsolatos visszaélésére.

Németh Zsolt, a Híd a jövőnkért Egyesület elnöke szerint b" betűvel kezdődő szavakkal jól lehet leírni a várost. Korábban a beruházások, a boldogulás, biztonság volt jellemző a városra, a bölcsesség pedig a városvezetésre. Ma azonban sokkal inkább a bosszantó hírek, a bizonytalanság, a beletörődés és a botrány azok a szavak, amelyek először ugranak be az embereknek a város neve hallatán. Sárvár kezd elmaradni a többi várostól, nem "bezzegváros" többé a külső szemlélő számára. Hozzátette: erkölcsi váltásra van szükség. És ahogy azt az újságírók sejtették, elő is került a Baranyai-ügy.

Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági bizottság alelnöke elmondta: októberben sajtótájékoztatón kijelentette, jól szervezett bűnözői kör szakosodott az uniós támogatások jogalap nélküli lenyúlására. Erre azért van lehetőség, mert az igénylőket nem ellenőrzik tételesen, csak szúrópróbaszerűen, és hozzátette: az, hogy százmilliókat igényelnek jogosulatlanul olyan vállalkozók, akiknek közük sincs a mezőgazdasághoz, csak úgy működhet, ha támogatást kapnak a kiutalást végzők részéről, a rendszeren belülről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!