Sárvár

2014.07.11. 18:50

Családbarát önkormányzatokat díjaztak

Sárvár – A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) pénteken Sárváron tartotta a Családbarát Önkormányzatok Találkozóját, és itt adták át a 2014. évi Családbarát Önkormányzat Díjakat.

Vas Népe

Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára köszönetet mondott az egyesületnek azért, hogy a családbarát szemléletformálásban partnerei a kormányzatnak.

A népesedés világnapján tartott ünnepségen a díjakat átadó NOE elnök, Székely Hajnalka azt hangsúlyozta, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete 2005 óta azokat a városokat részesíti a Családbarát Önkormányzat Díjban, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal a családos közösségeket erősítik. Tavaly egyébként az ünnepség házigazdája, Sárvár is átvehette az elismerést.

Az egyik idei kitüntetett Budapest XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzata lett, amelynek polgármestere, Pokorni Zoltán szerint a siker titka a családbarát intézkedések mellett az, hogy a döntésekbe igyekeznek bevonni a családokat és a civileket is. A NOE díjában részesültek még Biatorbágy, Gyermely és Újkígyós önkormányzatai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!