Sárvár

2014.10.04. 11:56

A végrehajtók ellen demonstráltak Sárváron

Felhívás! Luxusszállodában buliznak a végrehajtók, - a kifosztottak pénzén/tiltakozó demonstráció a végrehajtók dőzsölése ellen! Ezekkel a mondatokkal intézett felhívást, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége elnöke, Dabasi Tamás pénteken a Facebookon.

Varga Nóra

A békés demonstráción végül mindössze nyolcan vettek részt, az egyik sárvári szálloda előtt. Dabasi Tamás kérdésünkre elárulta, hogy a megmozdulás célja a figyelemfelhívás, mivel szerintük a Független Bírósági Végrehajtó Kamara működése tűrhetetlen, a civil szervezet elnöke kifejtette, hogy teljesen elképesztő az a gyakorlat, ahogyan a kamara működik. Véleménye szerint az évi kétmilliárdos költségvetéssel gazdálkodó szervezet, a szerencsétlen sorsú emberek pénzéből szervez fényűző összejöveteleket tagjainak. Dabasi Tamás kérdésünkre elmondta, nem a végrehajtói munkával van bajuk, hanem a kamara működésével, ami állítása szerint 2012-ig nem is volt bejegyezve. Ráadásul tagjai között több végrehajtó nem is rendelkezik jogi végzettséggel. Dabasi Tamás szerint több kamarai tag ellen büntetőeljárás is indult, és szerinte bevett gyakorlat az, hogy a végrehajtásra kerülő ingatlanokat áron alul értékesítik.

Időközben érkezett egy rendőrautó is a hotel elé, szerettük volna megtudni, hogy a Független Bírósági Végrehajtó Kamara hívta-e ki a hatóság embereit, ám a bejáratot őrző biztonsági szolgálattól kitérő választ kaptunk. Pár perccel később az összegyűlt embereket igazoltatták a járőrök és felhívták a demonstrálók figyelmét a jogkövető magatartás betartására. Dabasi Tamás később kifejtette, amennyiben igazságtalanságot fedeznek fel, ők mindig ott lesznek, hogy tiltakozzanak, de ezt mindig törvényes keretek közt teszik.

Szerettük volna megtudni a kamara elnökségének álláspontját is, akik hétfőn kívánnak reagálni az eseményekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!