Sárvár

2014.03.03. 18:10

Az egyik fontos cél a közbiztonság megoldása

Sárvár - A Sárvári Fúvószenekar előadásában csendült fel a Himnusz a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség felújított épületének átadásán hétfőn.

Tóth Csongor

A katasztrófavédelmi kirendeltség a celldömölki és a sárvári járás hetven településén lát el tűzvédelmi, polgári védelmi és iparbiztonsági feladatokat.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője elmondta: átalakult a katasztrófavédelmi rendszer, ami korábban hiányosan vagy egyáltalán nem működött.

– Vas megyében is átalakult a rendszer, az eredmények már most láthatók, hiszen komoly veszélyhelyzeteket hárítottunk el – emelte ki.

Országos eredményeket is megosztott: ötven százalékkal kevesebb tűzeset volt 2013-ban, mint korábban.

A megnyitón köszöntőt mondott Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja is. Beszédében rámutatott, hogy a kormány két fontos célt tűzött ki maga elé: a foglalkoztatottság és a közbiztonság kérdésének megoldását.

– Ha a Vas megyei adatokat nézzük, akkor azt látjuk, hogy egyre jobban teljesítünk ezen a két, stratégiailag fontos területen – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy a munkanélküliség 5,4 százalék alá csökkent a megyében, a megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint megyénk az egyik legbiztonságosabb az országban. – A biztonság megőrzéséhez járul hozzá a megyei katasztrófavédelem minden munkatársa – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!