Sárvár

2014.12.04. 06:54

„Európai Mézes Reggeli” az Általános Iskolában Sótonyban

Sótony - Magyarország is csatlakozott ahhoz a szlovén kezdeményezéshez, melynek célja a mézen keresztül megismertetni a fogyasztóval az egészséges táplálkozást.

Bozzay Lajosné

Az ország 19 megyéjének 67 iskolájában tartották meg a mézes reggelit, ahol kivétel nélkül a helyi termelők mézeit kóstolhatta meg a rendezvényeken résztvevő 20.000 gyerek.

Az elmúlt héten Sótonyban is ehhez kapcsolódó rendezvényt tartottak.

A képen az első és második osztályosok Lendvai Róbert, Szíjártó Zsolt iskola igazgató, Kóborné Rácz Zsuzsanna tanítónő, Makrai Attila,Velladics Attila társaságában. Fotó: Makrai Tamás

A Sótonyi Általános Iskolában a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület tagjai, Makrai Attila elnök, Velladics Attila és Lendvai Róbert bejci méhészek tartott ismeretterjesztő bemutatót az első és második osztályos tanulóknak. A nebulók megismerkedhettek a méhészek legalapvetőbb eszközeivel - kaptárszolga, füstölő, kas -, s finomabbnál finomabb, helyi méhek által gyűjtött fajtamézek - akác, repce, mézharmat, vegyes virág, napraforgó - közül fogyaszthattak kedvükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!