Sárvár

2014.07.29. 16:10

Falunap méhészekkel

Bejcgyertyános - Két napig ünnepelt a település a múlt hét végén. A falunapot méhészbemutató, pingpong- és főzőverseny színesítette.

Péntek Enikő

Kevés az olyan település, ahol a falunapon részt vevők száma megközelíti a település lélekszámát. Bejcgyertyánosba évek óta szívesen jönnek másfelől is szórakozni július utolsó hétvégéjén, de az idei rendezvény az eddigieket is felülmúlta, létszám tekintetében mindenképpen. A két napon minden korosztály megtalálhatta a neki való programot. Szombaton szinte egész nap küzdöttek egymással a dr. Wachter Walter emlékére szervezett III. Retro Pingpongverseny résztvevői. Ünnepi szentmise és körmenet is volt.

Vasárnap délelőtt a gyerekeké volt a terep, akik egy körülbelül ötkilométeres gyaloglással járó Barangolós-akadályversenyen fedezhették fel újra a falu környékét, erdőn-mezőn-dombon keresztül. A délután a Szabadi Krisztián által prezentált off-road bemutatóval kezdődött, majd táncos-dalos csoportok bemutatóival folytatódott. A Szemenyecskék, a MozduljunKám egyesület, a Vati Fiúk countryzenész csapata, majd a Nóta tévéből ismert Dankó Szilvia szórakoztatta a közönséget, aztán kihirdették a Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök fővédnöksége alatt zajló főzőverseny eredményét. A nyolc csapatból az öreg motorosnak számító Somlai Józsefet két tizenévesekből álló fiúcsapat előzte meg: Joó Marcell és Ádám, valamint a győztes Németh Ákos igencsak kitettek magukért. Vacsora után a helyi Napfény Dal- és Tánccsoport, a Bejci Betyárok, a Balladások és DJ Ru-boy-dee bulija zárta a programot. Új színfoltként a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület bejcgyertyánosi tagjai megismertették tevékenységüket, gyümölcsös-magvas mézkülönlegességeket, virágporokat, süteményeket kóstoltattak, és méhészeti eszközöket, valamint egy üvegkaptárban látható méhcsalád tevékenységét is bemutatták.

Míg vannak települések, ahol a falunapok pénzhiány miatt elmaradnak, vagy szűk anyagi kerettel szerveződnek, addig Bejcgyertyános Németh Imre polgármester szerint szerencsés helyzetben van, hiszen több helyi civil szervezet anyagi, emberi összefogásával folyik a szervezés, és vannak állandó támogatók, akik jelentős összegekkel támogatják a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!