Sárvár

2013.10.23. 14:30

Jobbik: Vas megye is az agrármaffia kezében

Sárvár - Vas megye is az agrármaffia kezében címmel tartott sajtótájékoztatót a Jobbik a polgármesteri hivatal előtt kedd délután.

Bajdó Bettina

Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei közgyűlési képviselője a tájékoztató elején kitért arra, hogy ők már többször is felszólaltak a parlamentben a kétes szerződések, földügyek miatt, ám semmi sem történt ez ügyben. A képviselő ismertette a nemrég kirobbant földbotrány részleteit, azt, hogy olyan cégek igényeltek támogatást, amelyeknek nem volt rá jogosultságuk. Az ügyben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal is érintett, mivel a cégek csak akkor tudhatták, milyen területekre kell benyújtaniuk támogatási kérelmeket, ha a hivatalon belül voltak informátoraik. Hozzátette, a botrányba sárvári cég, s ügyvezetője is belekeveredett, a gyanú szerint jogtalanul vett fel több millió forintot. A cég ügyvezetője a sárvári önkormányzat fideszes képviselője. Kiss Zsolt önkormányzati képviselő kiemelte, a csütörtöki testületi ülésen szeretné feltenni a kérdést minden képviselőnek, hogy érintett-e az ügyben. Azért tartja ezt fontosnak, mert azoknak, akik felruházták a képviselőket bizalmukkal, jár az egyértelmű válasz. Szerinte az a képviselő, aki ilyen vagy hasonló bűnügyekbe keveredik, nem méltó arra, hogy képviselje a várost, le kell mondania.

Baranyai József önkormányzati képviselő erre reagálva azt írta, hogy a személyét és vállalkozását ért hamis tényközlés, vád miatt feljelentést és jogi lépéseket tesz a hatóságoknál. Tudva teljes ártatlanságát, az igaza hivatalos megerősítéséig, de a további rágalmak elkerülése érdekében, hogy ügye ne terhelje pártját, határozatlan időre felfüggeszti tagságát a Fidesz Sárvári Szervezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!