Sárvár

2017.07.25. 17:40

Két év alatt újították fel a sárvár-rábasömjéni temetőt

SÁRVÁR - Átadták a több mint 20 millió forintból teljesen felújított sárvár-rábasömjéni temetőt. A munkálatok két ütemben zajlottak és két év alatt fejeződtek be.

Pajor András

A vasárnapi istentisztelet után avatták fel a rábasömjéni temető ravatalozóját. Kondora István polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: ez az önálló gyökerekkel bíró, összetartó településrész is fontos figyelmet kap a város vezetésétől. A ravatalozó szentelését a Szent László király plébánia káplánja, Huszár Balázs végezte.

A több ütemben zajlott felújítási munkálatok különlegessége volt, hogy minden teendőt helyi kötődésű vállalkozók végeztek el, árulta el Varga Károly, a körzet önkormányzati képviselője. A fel-újítás első állomásaként a temető előtti parkolót és autólehajtót alakították ki.

A második ütem most fejeződött be, amikor új kaput és járdát kapott a temető, a ravatalozó épületét pedig megújították egy fedett előtető kialakításával. Ezenkívül a temető feszületét is restaurálták. Így a mai kor elvárásainak megfelelő szakrális tér alakult ki, ahol az ide érkezők leróhatják a kegyeletüket.

A mostani munkálatok két hónap alatt zajlottak le. Rábasömjéni kötődésű szakemberek voltak a kivitelezők. Minden munkával pontosan, precízen, határidőre végeztek, példát mutatva sokak számára - tette hozzá Varga Károly.

A temető és környékének felújítása után is számos teendője lesz még a körzet önkormányzati képviselőjének. A tervek tárháza kifogyhatatlan: a városközponttal összekötő kerékpárút megépítése és a kultúrház felújítása állnak az élen - sorolja a megoldásra váró feladatokat a képviselő. A rábasömjéniek által régóta óhajtott, biztonságos kerék-párút tervezése már elkezdődött, a város a kivitelezéshez több mint 250 forintot nyert el pályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!