Sárvár

2016.03.08. 19:34

Két tonna halat telepítettek a tóba - Néhány napos fogási tilalom van érvényben

Sárvár - Két tonna halat telepített a Sárvári Sporthorgász Egyesület a város halastavaiba. Néhány napos fogási tilalom után a pecások ismét indulhatnak a zsákmány után.

Pajor András

Első látásra képtelen a helyzet: a horgászok halakat tesznek a vízbe, mintha visszafelé pörögne a film. Ám néhány pillanat múlva kiderül, hogy a somogygeszti halgazdaságból érkezett meg a tíz mázsa háromnyaras ponty, hogy a Csónakázó-tóba kerüljön.

A halasgazda őstermelő, így az egyesület kedvezőbb áfával, kilónként 620 forintért jutott a jó minőségű halhoz. A korábbi években csukát és süllőt is telepítettek. Idén a pontyon volt a sor - mivel az amur nem őshonos, nem engedélyezik már a telepítését.

A gazda szeme hizlalja a jószágot, azonban a telepítésen jelen lévő népes horgásztársaság esetében erre nem volt szükség, hisz a tóba került halak méretük alapján rögtön kifoghatóak lennének. Azonban a pecások néhány napig nem nyúlhatnak botjaikhoz, amíg a halak megtalálják a tavakban a helyüket. A Kinizsi Sporthorgász Egyesület közgyűlést is tartott, ahol Tóth Lajos elnöknek szavaztak ismét bizalmat. A haltelepítési terv szerint márciusban még további 10-10 mázsa hal kerülhet a Csónakázó- és a Téglagyári-tóba, jó fogással feledtetve az engedélyek körüli kissé bizonytalan évkezdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!