Sárvár

2015.11.05. 19:48

Kiknek jutott a belügyminisztériumi milliókból Vas megyében?

Megyei körkép - Kilenc Vas megyei településnek jut forrás infrastruktúra-fejlesztésre a legújabb belügyminisztériumi döntés nyomán. A legtöbb pénzt Sárvár kapja a megyében, ezen a jogcímen, de kapnak kistelepülések is.

Bakos Ágnes

Három jogcímen osztott pénzt önkormányzati feladat-ellátásra a Belügyminisztérium. Az október utolsó napján nyilvánosságra hozott volt a legutóbbi döntés. Fejlesztésekre költhetnek a támogatott települések. Az egyik címke a belterületi utak, járdák, hidak felújítása. Ebben nyert kilenc Vas megyei település.

A legtöbb pénzt Sárvárnak ítélte meg a tárca: kereken 15 millió forintot, ez az összeg volt országosan is a maximum forrás, egy összegben, ezen a jogcímen. Tízmillió forint feletti összegből gazdálkodhat négy másik vasi település: Söpte, Vámoscsalád, Felsőcsatár és Petőmihályfa.

Söpte önkormányzata 12,7 millió, Vámoscsalád önkormányzata 12,3 millió forintból tervezheti a felújításokat, illetve rendelheti meg a kivitelezéseket.

Felsőcsatáron 11,8 millió, Petőmihályfán pedig 10,8 millió forintot költhetnek az utak, járdák felújítására a belügyi keretből – persze ehhez jön még a saját forrás is.

Gencsapátiban 6,1 millió forintot kap a Belügyminisztériumtól az önkormányzat. Pusztacsóban 3 millió forintból újulhatnak az utak, járdák.

Bögöt település önkormányzata 1,7 millió forinthoz jut, Porpácnak 938 ezer forintot utal a belügyi tárca.

Vas megyében egyetlen kedvezményezett szerepel az óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztésére, felújítására elnyert támogatások sorában. Hegyfalu 2,8 millió forintot kap a Belügyminisztériumtól ezen a címen.

Az országban összesen 264 település szerepel a kedvezményezetti listán. Az október végén nyilvánosságra hozott támogatásokról augusztusban, illetve most ősszel született döntés – ezt összegezte a lista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!