Sárvár

2014.01.14. 10:20

Könyvhódító tinódisok

Sárvár - A legkitartóbb versenyzőknek bizonyultak a tinódis diákok a Könyvhódító olvasásnépszerűsítő játékban.

Simon Erzsébet

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár által meghirdetett Könyvhódító olvasásnépszerűsítő játék a 2013-ban 100 éve született Ottlik Géza nyomában járt.

A programsorozaton a Tinódi gimnázium diákjai is részt vettek. A 12.B osztály három lelkes tanulója nevezett a vetélkedésbe: Kopácsi Evelin, Horváth Dorottya és Németh László.

A könyvhódító 12. B osztályos tinódis diákok a képen balról jobbra: Kopácsi Evelin, Horváth Dorottya és Németh László (Fotó: Tinódi Gimnázium)

- A játék formája egy kicsit átalakult az előző évihez képest - mondta Szijártóné Lepsényi Ildikó könyvtáros-tanár. Ezúttal nem csapatokban, hanem egyénileg kapták a feladatokat a diákok. Elsőként egy Ottlik korához, műveihez kapcsolódó játékos feladatsort kellett kitölteniük. Majd három novellával ismerkedtek meg közelebbről, és az egyikről, amely a szívükhöz legközelebb állt, egy kis esszét írtak. A novellák a Minden megvan című novelláskötet darabjai. Végül pedig a Hajnali háztetők című filmet nézték meg közösen, amely Ottlik Géza egyik műve alapján készült. A vetítés után dr. Bokányi Péter irodalomtörténésszel beszélgettek.

A záró program egy kőszegi kirándulás lett volna Ottlik Géza egykori iskolájába, mely az Iskola a határon című nagysikerű regényének helyszíne is egyben. Ez sajnos technikai okok miatt nem valósult meg, így a három diák a Tinódi gimnáziumban vehette át a jutalomkönyveket és a fejenként négy pizzára szóló ajándékutalványt a játék kitalálóitól és szervezőitől, a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár igazgatójától és kolléganőjétől. Pallósiné dr. Toldi Márta igazgatónő gratulált a tanulóknak. Azt is megtudtuk tőle, hogy egy szombathelyi diákon kívül a tinódisok voltak a legkitartóbbak a versenyben, mivel ők minden fordulót végigküzdöttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!