Sárvár

2013.12.17. 17:55

Közösségi ház épül a településen

Sitke - A fővárosból és az ország más pontjairól is vannak már foglalások abba a közösségi házba, amely tavasszal kerül átadásra.

Munkatársunktól

Balasi István plébános vezette körbe az építkezésen Ágh Péter Vas megyei országgyűlési képviselőt. Az 1950-es államosítás után fokozatosan lett az enyészeté a sitkei plébánia udvarán lévő istálló. Le akarták bontani, ám sikerült megmenteni. Egy pályázat keretében 45 milliós állami támogatást kapott a plébánia, így az új épület közösségi térként működhet, mellette múzeumként, kiállítóhelyként is funkcionálhat.


Ágh Péter képviselőnek (balról) Balasi István mutatja meg a helyszínt (Fotó: Cseh Gábor)

- Orbán Viktor miniszterelnök egyszer azt mondta, hogyha az állam pénzt ad az egyházaknak, akkor azt nem az egyház, hanem a közösség kapja. Így van ez itt is - mondta el Balasi István plébános. Ágh Péter hangsúlyozta: a sitkei Rockfesztivál Kovács Ferenc elnök úrnak köszönhetően a megyénk egyik védjegye lett, a mostani építkezés tovább öregbíti a település hírnevét. Ahogy Sitkén, úgy Sorokmajortól Csánigig a sikeres pályázatok hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyházak tovább tudják végezni közösségmegtartó és építő missziójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!