Sárvár

2016.12.13. 16:15

Megyei közgyűlési emlékérmet kapott Csikós Györgyné

Sárvár - Elnöki emlékérmet kapott Csikós Györgyné művészeti vezető nyugdíjba vonulása alkalmából, a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában megtartott, 21. Mazsorett Gálán.

Pajor András

A nívódíjas Sárvári Mazsorett Együttes hat csoportja ismét fergeteges műsort adott a zsúfolásig megtelt teremben, ahol a bevonulást követően dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlést képviselő alelnök kérte színpadra az együttes vezetőjét. Csikós Györgyné, a gimnázium tanára nyugállományba vonulása alkalmából megkapta Vas Megye Közgyűlése Elnökének Emlékérmét. Az alelnök a kitüntetést azzal adta át, hogy ez az elismerés nem valaminek a végét, hanem egy új korszak kezdetét jelentse.

Csikós Györgyné művészeti vezető segítette a mazsoretteket Fotó: Pajor András

Jelenleg közel száz botforgató lány dolgozik az együttes különböző korosztályaiban. Annak idején Pernecker János karnagy kereste meg Csikós Györgyné testnevelőtanárt, hogy a városi fúvószenekar mellé szervezzen egy látványcsoportként funkcionáló mazsorettcsoportot. 1998-ban volt az első Nemzetközi Fúvós-zenekari és Mazsorett Fesztivál, 1999-ben az I. Sárvári Országos Ifjúsági Mazsorett Fesztivál. Az országos ifjúsági mazsorett fesztiválokon közel száz arany és ezüst oklevelet nyertek.

Csikós Györgyné, Edit asszony háláját fejezte ki mindazoknak, akik segítették és támogatták eddigi munkáját, külön kiemelve azt, amit a szülőktől, gyerekektől és családjától kapott. Az együttes művészeti irányításában munkáját Csorba-Pálla Zsanett és Krajczár Zsanett csoportvezetők is egyre eredményesebbé teszik.

A kétórás, látványos elemekkel tűzdelt mazsorett-show végén Kondora István, Sárvár polgármestere köszönte meg Csikós Györgynének azt a hosszú évtizedeken át végzett tudatos pedagógiai közösségfejlesztő munkát, ami nélkül nem működhetett volna ilyen sikeresen az együttes sem. A mazsorettek jó híre messze viszi Sárvár jó hírét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!