Sárvár

2016.10.24. 17:20

Nőiesítik a szakmát - Ingyenes kismotorjogsit kaphatnak a diákok

Sárvár - Csaknem harminc sárvári diák próbálta ki ügyességét hétfő délelőtt. A program eredménye ingyenes kismotorjogsi lehet.

Turbók Attila

- Férfias dolog, de majd elnőiesítjük - jegyezte meg a Nádasdy iskola tanulója, Dorottya. A fiatal lány mintegy harminc diáktársával együtt egy rendőrség által szervezett programban vett részt. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az idei tanévben is meghirdette a SuliMoped programot.

Lőrincz Dávid a sikeres vizsga után a kerékpárt motorra váltja Fotó: Turbók Attila

A Vas megyében immár negyedik alkalommal megvalósuló képzés keretében a 14. életévüket betöltött fiatalok ingyenesen szerezhetnek segédmotoroskerékpár-vezetői engedélyt. A kezdeményezés leginkább a hátrányos helyzetű és/vagy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező általános iskolásokat célozza meg. A programhoz ebben a tanévben Szombathely, Sárvár, Körmend és Szentgotthárd oktatási intézményeinek diákjai csatlakoztak. Hétfőn a sárváriak próbálták ki ügyességüket a Csónakázótó mellett felépített pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!