Sárvár

2016.11.15. 17:50

Százmillió forint útra

Sárvár - Hároméves útfelújítási tervet készít a sárvári városháza. Idén százmilliós saját keretből gazdálkodtak ezen a téren.

Turbók Attila

- Senki ne higgye, hogy hasraütéses elven dolgozunk a városi és környékbeli utak felújításánál - kezdte tájékoztatóját Kondora István polgármester. A napokban fejeződött be az idei útfelújítási program, amelynek keretében a kertvárosi utcákat újíttatta fel az önkormányzat.

- Hároméves terv áll rendelkezésünkre, amelyben figyelembe vesszük a helyiek, a képviselők véleményét, ezeket összesítjük, terveztetjük, majd kivitelezzük - mondta a polgármester. Éves szinten 100-130 millió forint saját forrást használnak fel e célra, az idén e keret alsó hatásáig dolgoztak, éppen az elmúlt hétvégéig. A Kertvárosban 14 utcát terveznek teljesen felújítani, ebből napjainkig nyolc utcában végeztek.

Kondora István: Most pénteken fejeztük be az idei javításokat Fotó: Turbók Attila

Nemcsak a szigorúan vett sárvári utcákról van szó az éves tervezésben, a Hegyközségben is dolgoztak a munkagépek. Kondora István polgármester tegnap délután Rábasömjénben járt, ahol a lakossági fórum egyik napirendje volt a felújítandó, helyi utcák kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!