Sárvár

2014.01.31. 14:20

Tinódira emlékeztek halála évfordulóján

Sárvár - Koszorúzással, előadásokkal emlékeztek pénteken Tinódi Lantos Sebestyénre Sárváron: a gimnáziumban, a várparkban és a Nádasdy Ferenc Múzeumban.

Nagy Ildikó

1556. január 30-án temették el Tinódi Lantos Sebestyént Sárváron, ahol pénteken emlékeztek meg a lantos krónikásról. A program a Tinódi Lantos Sebestyén nevét viselő gimnáziumban és szakközépiskolában kezdődött, ahol a diákönkormányzat képviselői helyeztek el koszorút a krónikás szobránál. A diákoknak ezt követően Káliz Sajtos József tanár, nyelvjáráskutató és költő beszélt Tinódiról. A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár által szervezett megemlékezés 13 órakor kezdődött a várparkban lévő Tinódi-szobornál, ahol a koszorúzás előtt Szibler Gábor, a Nádasdy Ferenc Múzeum múzaumpedagógus-tárlatvezetője mondott beszédet. A Nádasdy Múzeum dísztermében 18 órakor Az égig érő ballonkabát címmel Varga Richárd (ének, gitár) és Rozmán Kristóf (vers) irodalmi estjét tekinthették meg az emlékezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!