Sárvár

2016.11.01. 17:35

Olyan még nem volt, hogy puszival kezdték a testületi ülést

Sárvár - Multifunkciós csarnok épül a városban. A testületi ülésen elhangzott, hány vállalkozás fizeti a helyi adók nagy részét.

Turbók Attila

- Az is ritka, hogy puszival kezdünk - jelentette ki Kondora István polgármester a sárvári képviselő-testület legutóbbi ülésén. A város vezetője nem véletlenül jegyezte meg a fentieket, hiszen dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyzői címet kapott a minap, az erről szóló díszes oklevelet most vehette át a helyi képviselőktől. - Ha újra kezdhetném, ugyanezt az utat járnám be - jegyezte meg a főjegyző. Munkájáról szólva a város polgármestere hozzátette, dr. Szijártó Valéria talán még álmaiban is Sárvárral foglalkozik.

Máhr Tivadar, dr. Szijártó Valéria és Kondora István az oklevéllel
Fotó: Turbók Attila

Álmokról amúgy is szó volt a gyűlésen. A polgármester a híres mondattal - van egy álmom - vezette fel a helyi multifunkciós csarnok építéséről szóló napirendet. Az önálló kulturális és sportcentrum kialakítása már 2013-ban megkezdődött. Akkoriban látványtervek is készültek a csarnokról, amelyet a mai piac területére szánnak a város képviselői. Konkrét költségbecsléseket is végeztek, majd a 3,5 éves előkészítő munka után kiviteli és engedélyeztetési tervek is készülhetnek. Ezek négy hónapot vesznek igénybe. Megpróbálják a meglévő, saját forrásokat pályázati vagy kormányzati pénzekkel visszapótolni. S ha már pénzekről volt szó, Kondora István érdekességképpen a helyi adózási statisztikát ismertette. Eszerint a város iparűzési adóbevételeit 2016-ban 1322 adóalany fizette. Az ötven legnagyobb adózó az össz-adóbevételek nyolcvan százalékát fizette be. Az idegenforgalmi adót 146 adóalany rendezte, ebből a tíz legnagyobb az összes bevétel 85 százalékát adta. - A város működtetése a befolyt helyi adók felét elviszi - jelentette ki Sárvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!