Savária

2010.08.19. 20:03

Savaria Karnevál 2010: Esőisten elsiratta a nyitóprogramot

Akár szépen is kezdődhetett volna az idei Savaria Történelmi Karnevál, azonban az égiek közbe szóltak: a rendkívül heves zápor meghátrálásra kényszerítette a nézőket és a fellépőket is. Ázós kezdés után pénteken jöhet a száraz, napos folytatás.

Bonyhádi Zoltán

A Savaria Szimfonikus Zenekar lézershow-val kísért műsorával kezdődött meg a városháza előtt csütörtök este a Savaria Történelmi Karnevál. A könnyed, népszerű darabokból összeállított repertoár igazán jó csemegének ígérkezett. A szemerkélő eső ellenére közel ezren ültek ki a városháza előtt felállított Fórum Színpad lelátóira, azonban a hirtelen leszakadó ég miatt a koncert abbamaradt.

A zenekar programjából a legnépszerűbb számok még hátra voltak, amikor a kilenc óra körül alaposan rázendítő, már-már trópusi hevességű zápor véget vetett az előadásnak - és azt kísérő lézershownak. A szervezők elmondták, hogy a közönség és fellépők biztonsága érdekében döntöttek a nyitány leállítása mellett, mivel a "bekábelezett" színpadon és téren áztak az áram alatt lévő vezetékek.

Szombathelyen először vonult fel ilyen nagyszabású lézertechnika (11 "fényágyú"köztük két nagyteljesítményű berendezés, amelynek a fényei a világűrből is láthatóak), a szemerkélő eső még nem rontotta az összhatást, azonban a felhőszakadás a látványos Csillagok háborúját is élvezhetetlenné tette. 

A Karnevál egyik "rizikófaktora" az időjárás, többször előfordult már, hogy az augusztus végi esők átrendezték a programot. Az előrejelzések egyébként már szerdától napos, derült időt ígértek, a különböző meteorológiai portálok csütörtökre pedig egyáltalán nem prognosztizáltak záport  Szombathely környékére.

Háromnegyed tíz környékén már csak a tócsák emlékeztettek a menetrenden kívül érkezett esőre, a Karnevál látogatói pedig a Fő téren és a Borok utcájában vigasztalódhattak - folytatás pénteken, remélhetően most már valóban viharmentes, száraz időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!