Savária

2010.08.21. 21:14

Savaria Karnevál 2010: városköszöntő felvonulás, őrült Firkin, tüzes játék

Pénteken este hatkor a szokásos, városköszöntő felvonulás végre elhozta ugyanazt a csim-bummot, amit a karnevál idején elvárunk. Kicsit halkabbnak éreztük a várost a tegnap, az előző évekhez képest, idén kevesebb a színpad, főképp emiatt is véljük így.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nézze meg videón a városköszöntő felvonulás egy-egy részletét - videó: Garai Antal Atom

A városköszöntő felvonulás után vad, ír kocsmapunk ritmusát hallottuk átszűrődni a Fő téri zsivajon.

Hiába, szelektív hallásunknak köszönhetően csak a jót vesszük észre messziről. A Fórum Színpad előtti placc igazi ír kocsmabulivá vált, köszönhetően a Firkin (és itt most tessék a legeslegeslegjobb értelemben venni) őrült zenészeinek. A hegedűs lány extrémnek mondható megjelenésével azonnal levett minket a lábunkról. A hangulat-zene páros értékelése csillagos ötös! De tényleg. Egyik kedvenc jelenetünk volt, amikor az arra járó középkori harcosokat Göttinger művész úr bevezényelte a legjobban pörgő bulizók közé: pogózás lándzsával, őrület!

Mielőtt este a Történelmi Témaparkba vettük volna az irányt, ismét útba ejtettük a városházát, ahol épp Varga Gusztáv és világhírű zenekara, a Kalyi Jag lépett fel. A több, mint harmincéves, autentikus cigány népzenét játszó csapatára is többszázan voltak kíváncsiak, úgy gondoljuk, nem hiába.

Az esti tüzes játékokra idén is hamar elkelt az összes jegy. Látványos egy órás műsorban volt részünk a hatalmas gázégőkkel, lángoló ugrálókötelekkel és a tüzes mutatványosokkal. Jó volt a műsor zenei aláfestése, és a helyenkénti Rammstein illetve Prodigy dalok is szebbítették az összképet.

Nézze meg videónkat a tüzes játékokról! - videó: Garai Antal Atom

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!