séta

2017.11.29. 13:32

A sok-sok próbatétel után felavatták a Berzsenyi gólyáit

CELLDÖMÖLK Mint minden iskolában, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban is megrendezték az újonnan jött diákoknak szervezett gólyahetet. Az újoncok állták a sarat a hét megpróbáltatásai során, de nézzük, mit talált ki számukra a tizenegyedikes csapat!

Épül a torony: a kilencedik évfolyamosoknak számos vicces feladatot kellett megoldaniuk

Fotó: dfgb

A járókelők arra lettek figyelmesek a hét elején, hogy a gólyák bőröndökkel vagy éppen a banyatanknak nevezett járgányokkal érkeztek az iskolába. Volt, aki azt hitte, hogy egy újabb Erasmus-kirándulásra indulnak a fiatalok. Ezen a napon kapták meg a kilencedikesek a gólyajelet is, ami idén egy szárnyas fejdísz volt. Másnap ruhára húzott boxerben voltak az újoncok. Volt, akinek ez a komfortzónáján kívül esett, míg mások teljesen megszokottnak vették a helyzetet. A felsőbb évesek örömére szerdán különféle süteményekkel érkeztek a gólyák. A jobbnál jobb finomságok után biztosan sokan vágtak bele az édességböjtbe. Csütörtökön pedig a tizenegyedikesek élhették ki a bennük rejlő kreativitást, mire mind a hatvanhárom gólya arcát I love CBG és hasonló feliratokkal díszítettek fel. Mire eljött a péntek, mindenki lelkileg felkészülten érkezett a gólyaavatóra, ami persze korántsem volt – szerencsére – olyan elrettentő, mint ahogy azt beharangozták. Mindkét osztály vidám műsorral készült, amit a diákzsűri értékelt. Először a 9/A táncmixét láthattuk, ami nagy sikert aratott.

Épül a torony: a kilencedik évfolyamosoknak számos vicces feladatot kellett megoldaniuk

Ezután következett a 9/B műsora, ahol a lányok a nyár nagy slágerére, a Despacitora, a fiúk a piacnapot felidézve a Lidi néni vidám dalára táncoltak. Ezt követte a CBG Sztárban sztár bemutatója, ahol osztálytársaim tanáraink tükörképeként léptek színpadra. A népszerű dalokat előadva helyet kapott sok kedves tárgyunk, a földrajz, angol, magyar, német, matematika és az ének. A közönség vastapssal jutalmazta a produkciónkat. Az előadások után mindnyájan bemutattuk az osztályzászlóinkat és indulóinkat. Gyors szusszanás után elkezdődtek a várva várt, vagy nem annyira várt feladatok. Először egy hintót kellett közös erővel megtolnunk, majd osztálykvíz és toronyépítés következett. Útnak indultak a külsős feladatok főszereplői is vicces jelmezeikben, majd a helyben megoldandó feladatok is gazdára leltek. Újonnan érkezett angoltanárnőnket sem felejtették ki a sorból, neki egy macskás kvízben kellett bizonyítania, majd három gólyatanár egy ABBA-slágert énekelt el nagy sikerrel. A délelőtt zárásaként a gólyaeskü letételével és egy kis uborkalé elfogyasztásával avatták fel a kilencedik évfolyam tanulóit. Este pedig fergeteges bulival fejeződött be az idei CBG gólyahét. Nagyon jól éreztem magam, és ezt minden diáktársam nevében mondhatom. Két év múlva már mi fogjuk rendezni ezt a hetet, és reméljük, hogy minél több tanulót avathatunk majd gólyává.

Vas Anett

Berzsenyi gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!