séta

2017.11.29. 13:48

Sopronig utaztak János vitézért

KŐSZEG A Soproni Petőfi Színházban jártunk nemrég, a Maros Művészegyüttes János vitéz előadását láttuk.

Csoportunk a Soproni Petőfi Színház előtt Fotó: a szerző felvétele

Iskolánk tanulóinak minden tanévben lehetőségük van arra, hogy ellátogassanak a Soproni Petőfi Színházba. Én már harmadszor éltem ezzel a lehetőséggel. Az út Kőszegtől Sopronig autóbusszal körülbelül másfél óra, ez alatt az idő alatt mindig jó a hangulat. Kicsit kizökkenünk a hétköznapokból, jókat nevetünk az összeszokott csapattal és izgatottan várjuk az előadást.

Az épület a belvárosban található, a Petőfi téren. A színház alkalmazottai mindig kedvesen, segítőkészen fogadnak bennünket, diákokat is. Idén ősszel a János vitéz című darabot néztük meg a marosvásárhelyi Maros Művész-együttes előadásában. Petőfi művét Novák Ferenc álmodta színpadra.

Csoportunk a Soproni Petőfi Színház előtt Fotó: a szerző felvétele

Már nagyon vártam ezt az előadást, mert általános iskolás éveimben a János Vitéz volt a kedvenc költeményem. A darab követte a Petőfi által kigondolt cselekményt, de azért különbözött is attól: voltak benne részletek az eredeti szövegből, sőt modern dalszövegek is és sok-sok humor, főképp a táncban. A legjobban a háborús jelenet tetszett, amit a színpadon igazi bohócjátékként mutatták be a színészek. Azt tapasztaltam, hogy mindenki nagyon élvezte az egyórás produkciót.

Alig várom a bérlet következő előadását, ami szintén izgalmasnak ígérkezik: tavasszal egy világhírű film alapján készült színpadi alkotást nézhetünk meg The Blues Brothers show címmel.

Terjék Fanni

Evangélikus SZSZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!