Kelemen Ramóna

2019.11.14. 07:00

Én így választottam

A nyolcadikosok életében izgalmas hetek következnek: hamarosan el kell dönteniük, hol szeretnének továbbtanulni.

Evangélikus GSZSZK

Fotó: Kelemen Ramóna

Abban szeretnék nekik segíteni, hogy milyen szempontokat vegyenek figyelembe, hogy a legjobb döntést hozzák meg. Én megpróbáltam végiggondolni, milyen pályán tudom elképzelni magam. A turisztika és a rendezvények világa nagyon tetszett, ebből kiindulva néztem végig, milyen iskolák jöhetnek számításba. Ezeket összeírtam, majd amikor nyílt nap volt, mindegyikbe ellátogattam. Az első benyomás meghatározó volt, az érzések, amelyek egy-egy iskolát megismerve kialakultak bennem, később, a jelentkezési sorrend felállításánál is sokat segítettek.

Fotó: Kelemen Ramóna

Végül a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium turisztikai osztályát jelöltem be első helyen, mivel úgy gondoltam, ez az iskola áll hozzám a legközelebb, mert itt az érettségit és a szakmát családias, elfogadó légkörben, pozitív, sokszínű és támogató közegben szerezhetem meg. Itt tudtam a legjobban elképzelni magam. Sokan az alapján döntenek, hogy ne kelljen kollégiumba menni, de szerintem kihagyhatatlan érzés, élmény. Egy kollégista megtanul magáról gondoskodni, másokhoz alkalmazkodni, s alkalma van saját magát is jobban megismerni. Ráadásul a kollégiumban életre szóló barátságok kötődnek. Ne féljetek távolabbi iskolákat is megnézni, merjetek újabb helyeket megismerni!

Kelemen Ramóna

Evangélikus GSZSZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!