Papp Luca Anna

2019.11.07. 07:00

Ilyen volt a körmendi gimisek hangyaavatója

Alig vártuk, hogy eljöjjön a várva várt nagy nap, a hangyaavatónk napja. Számtalan délután telt el készülődéssel, hiszen előzetes feladatokat kaptunk a végzősöktől.

Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Az osztályzászlónk a kéznyomunkkal Fotó: KFG

Fotó: Jambori Tamas

Külön készültünk a táncokra, az öltözetre és persze a közös osztályhimnuszra. Én már legalább két héttel előtte úgy izgultam, mintha minden nap az utolsó lenne, és alig vártam, hogy minden és mindenki rendben legyen.

A tánctanárunknak sokat köszönhetünk, hiszen mindent megpróbált, hogy megtanítsa nekünk a country néhány alaplépését. A táncból a fiúkat sem lehetett kihagyni, egy gyönyörű hattyútáncot tanultak be.

Feladatul kaptuk egy osztályzászló készítését. Egyedi díszítést képzeltünk el, minden osztálytárs a saját kéznyomát hagyta emlékül a vásznon. Extrém szavakból sikerült igazán frappáns rímekkel teli himnuszt kreálnunk.

Az osztályzászlónk a kéznyomunkkal
Fotó: KFG

Aztán elérkezett az a bizonyos péntek, amikor remegő lábakkal, izzadó tenyérrel beléptünk az iskola zsúfolásig telt tornatermébe: az avatónkra. Mindenki maradéktalanul elvégezte a neki kitalált feladatot, jókat nevettünk egymáson, na és persze saját magunkon. A feladatok között volt például sminkelés, rappelés, szinkronizálás, nézőtérről különböző ruhafajták beszerzése és még sok egyéb mókás feladat.

Az est fénypontja a hangyaeskü volt. Az eskütételalatt mindenki kapott egy emlékérmet, amelyen az iskola monogramja és egy kis hangya látható. Ahányszor ránézek, eszembe jutnak azok a boldog percek, amiket a próbán és az előadáson szereztünk. Soha nem felejtem el ezt a napot.

Papp Luca Anna

Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!