Szabó Luca

2019.11.21. 07:00

No, gyenge még a hangunk?

„Nekem nem kell a maguk reménye. Nem akarom , hogy reménykedjenek. Azt akarom, hogy féljenek.” Kitől származik az idézet?

Tinódi Sebestyén Gimnázium

Greta Thunberg svéd diáklány elsősorban minket, fiatalokat képvisel

Fotó: bbc.com

Ki az, aki ilyet mert mondani a davosi Világgazdasági Fórum drága öltönyös, jól fésült politikusainak? Aki 16 évesen, Asperger-szindrómásan hónapokra lázban tartja az elfásult Európát. Levetette a tapintatot, ami talán megmosolyogtató a világpolitikában – de nem a mi korosztályunknak.

Greta Thunberg svéd diáklány elsősorban minket, fiatalokat képvisel
Fotó: bbc.com

Mert Greta Thunberg svéd diáklány elsősorban minket, fiatalokat képvisel. Azoktól kérdez, akik a mi jövőnkkel mernek szórakozni. Konkrétumokat követel a klímaváltozás, a környezetszennyezés elleni harcban. Van, akinek csupán üdítő színfolt fellépése. Tegyünk érte, hogy utolsó csepp legyen a pohárban! Mert akkor minden országban lesznek majd Gréták, Jürgenek, Billek, Irinák, Raulok és Leventék.

„Lehet, hogy gyenge néha még a hangunk, …” – írja a költő. Mi azonban Greta Thunberg kortársaiként legyünk ennél provokatívabbak: No, gyenge még a hangunk?

Szabó Luca

Tinódi Sebestyén Gimnázium

Sárvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!