Szánthó Dóra

2019.11.27. 20:51

Hangolódjunk az ünnepre!

Alig lépünk át októberből novemberbe, az üzletek polcain már ott vannak a mikulásformába csomagolt csokoládék. Úgy érezhetjük, az egyik legszebb ünnepünk teljesen átformálódik, és az anyagiak kerülnek előtérbe.

Kölcsey gimnázium

Ünnepvárás Fotó: Pixabay

Ez valóban kiábrándító lehet. Mert három hónapon keresztül nem tudjuk fenntartani a lelkesedésünket, pedig a túl korai készülődés ezt szeretné ránk erőltetni. Összegyűjtöttem a számomra legjobban bevált szokásokat, tippeket, amivel könnyedén karácsonyi hangulatot varázsolhatunk ma gunknak. Egy italrecepttel indítom a listát. Egy bögrébe tegyünk pár kocka tejkaramellát, amit tejjel öntsünk fel. Miután a mikróban felforrósítottuk és összekevertük, a tetejére nyomjunk egy jókora adag tejszínhabot, amit díszítésként megszórhatunk fahéjjal.

Ünnepvárás Fotó: Pixabay

Szeretnéd, ha a házat ellepné a karácsonyi illat, de az illatgyertyák nem válnak be? Íme a tökéletes házi illatosító. Egy lábasba tegyél felkockázott almát, narancshéjat, fahéjat vagy bármit, aminek az illatától megjön a karácsonyi kedved. Öntsd fel vízzel, majd nagyon alacsony lángon párologtasd! Fontos az énidő, amit a fürdőszobában könnyedén megadhatunk magunknak. Engedjünk forró vizet a kádba, a szélén gyújtsunk meg narancsos-fahéjas illatú gyertyákat! Ha nem szeretnéd elrontani a belső békédet azzal, hogy az utolsó pillanatban idegesen kapkodsz a szeretteidnek szánt ajándékok után, akkor kezdd el a nézelődést már most!

Szánthó Dóra

Kölcsey gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!