Schütz Brúnó

2019.11.21. 07:00

Minden utazás egyedi és megismételhetetlen

Már megint több mint negyedóra késéssel érkezett. Még nagyobb örömmel adom át magam a viszontlátás élményének: mohón harapok a fullasztó levegőbe. Bizony, ilyenkor az ember megtanulja értékelni a meleget.

Bolyai gimnázium

Érdemes tájékozódni a szeptemberi indulás előtt

Fotó: Horváth Balázs

Miután felszálltam az emberfogó kipufogóra, már én is egy vagyok az utasok megtisztelő társaságában. Sorsunk összefonódott: láthatatlan, örök érvényű szerződést kötöttünk egymással. Minden utazás egyedi és megismételhetetlen közösségi élmény, egyszeri a világon.

Akaratlanul is hallom magam körül a többiek beszédét. Egy diák valamelyik történelemleckét ismételgeti magában. Hátrébb ketten folyamatosan szidnak valakit. Tudom, kire gondolnak. Mekkora öröm lehet, ha nem egyedül utazik az ember! Mindenki a saját sorsát, túlélt napok tízezreit hozza magával. Hogy képes egy rozoga busz ennyi mindent akár húsz percig magában tartani?

Amikor leszállok, merengve megyek át a zebrán. Ezt biztos elmesélem majd a többieknek az osztályban. De előtte még gyorsan beugrom a pékségbe.

Schütz Brúnó

Bolyai-gimnázium

Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!