Müllner Kinga

2019.11.07. 07:00

Nekünk is sikerülhet – Egy kezdő sétás aggodalmai és tábori élményei

Idén nyáron először vettem részt a diákújságírók részére szervezett Séta táborban, amit már évek óta a Sobri Jóska Kalandparkban rendeznek meg. A tábor programjairól azt hallottam, hogy érdekes és hasznos előadások, közösségépítő programok várnak rám, amelyek nemcsak az ismereteimet bővítik, hanem a sétás társakkal való barátkozásra is lehetőséget nyújtanak.

VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátói SZSZK

Hordókból épített tutajon eveztünk Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Egy kicsit aggódtam, hogy kezdőként sok kimagaslóan tehetséges diákkal leszek összezárva, de szerencsére tévedtem. Megismertem egy remek közösséget, sok kedves embert, akik az aggodalmaimmal ellentétben segítettek jobban kifejezni magam, bátorítottak a nyitottságra és egymás elfogadására. Ez főleg akkor mutatkozott meg, amikor az utolsó nap egyvetélkedőn vettünk részt, és csapatmunkával hordókból megépítettünk egy tutajt, amin még evezni is tudtunk, vízbeesés nélkül.

Találkozhattunk Pachmann Péterrel, aki a média világának két oldaláról, vagyis az érem két oldaláról beszélt. Kerri Strug amerikai tornász történetén keresztül rávilágított arra, hogy ugyanazt a történetet sokféle nézőpontból értékelhetjük. Az általa készített film ezt a kettősséget mutatta be számunkra.

Hordókból épített tutajon eveztünk
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Egy másik előadás is nagy hatással volt rám: amit két egykori sétás, az ajkai Juhász Bálint és a celldömölki Rozmán László tartott. Igazából nem is a foglalkozás témája ragadta meg a figyelmem, hanem az életük. Ők is ugyanott kezdték, ahol mi, ugyanúgy voltak Séta táboros diákok, és végül karriert csináltak belőle. Ez egyfajta reménysugarat adhat mindenkinek, aki ír vagy fotóz, vagy bárhogyan kapcsolódik a médiához, mert vannak, akiknek sikerült. A hobbijuk lett a munkájuk és tényleg szeretik azt, amit csinálnak. És ha nekik sikerült, nekünk is sikerülhet.

Müllner Kinga

VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátói SZSZK

Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!