Varju Ivett

2019.11.14. 07:00

Őszi séták a feltöltődés jegyében

Vörösmarty Mihály Gimnázium

A Rába

Fotó: Varju Ivett

A nagy nyári pihenés után nehéz újra megülni az iskolapadban, és egész nap tanulni, figyelni. A mindennapi tanulás, szakkörök, különórák, edzések után jólesik a szabadban feltöltődni.

Szentgotthárd és környékének erdői, mezői remek lehetőséget adnak erre. Szükségünk van a mindennapos pihenésre, hogy feltöltődjünk következő napra. Fontos, hogy szabadidőnkben jól érezzük magunkat, igazán kikapcsolódjunk. Mindenkinek más okoz örömöt, mást jelent a kikapcsolódás, de az őszi táj varázsa az emberek többségét kicsalogatja a szabad levegőre.

A Rába
Fotó: Varju Ivett

 

Sokan elhívják barátaikat vagy szerelmüket, és együtt sétálva, beszélgetve, boldogan, nevetve járják a mezőket, erdei utakat. Hallgatják a fák susogását, a madarak csicsergését. Örömmel kiáltanak fel, ha egy mókus leszalad a fáról, vagy a mezei nyúl előugrik a bokorból. Csendre intik egymást, amint egy őzet vagy szarvast vesznek észre az erdő szélén. Rengeteg élőlénnyel találkozhatunk, ha figyelmesen járjuk az erdőket. Mennyi örömöt, vidámságot, szépet tapasztalhatunk egy séta során!

Van, aki szívesen sétál egyedül, nyakában egy fényképezőgéppel, hogy megörökítse magának az ősz szépségeit. Ugyan egyedül jár, mégsem magányos, hiszen a természet teljes egésze ott van vele. Ott van vele mindenhol, a szél zúgásában, a felhők vonulásában, az esőcseppekben, a nap sugarában, a színek mélységében, a Rába csorgásában, a lehullott levelek ereiben, a reccsenő ág hangjában. Azokat az érzéseket, melyeket a természet léte, szépsége, hangjai, színei váltanak ki belőle, egy fényképen keresztül próbálja megfogalmazni, átadni, elraktározni. Másnap pedig frissen, újult erővel tér vissza az iskolapadba.

Varju Ivett

Vörösmarty Mihály Gimnázium

Szentgotthárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!