SÉTA

2012.08.24. 10:03

„’potkivánok!”

Pontban tízkor érkezem, ahogy a meghívóban állt. Térdig érő, pánt nélküli ruhát választok, a hajamat szoros kontyba tűzöm. Belépek, majd köszönök: „Jó estét!”, ezután kezet nyújtok a házigazdának. Hol hibáztam?

Néhány másodperc alatt eldől, hogy szimpatikus leszel-e a másik fél számára. Először kell köszönnöd-férfi, nő, fiatal, öreg-te vagy az érkező. Az ott lévő nyújt kezet-ha ő is hasonlóan tájékozott az illemszabályok terén. Viszlát, maga, izé, jónapot-lekezelőek, ezért kerüld őket megismerkedéskor.

A testbeszédet, mint egyfajta ösztönt tudatosan kell szabályoznod. Az oldalra döntött fej, a gyakori szemkontaktus érdeklődést mutat.

Kérdezem én, van olyan, hogy valaki sehol sem hibázik?

A feltüntetett időpont előtt legalább tíz perccel meg kellett volna jelennem. A nyak fedetlenségét stólával, nyakékkel leplezhetném. Udvariasabb köszönés lett volna a „Jó estét kívánok!”, mielőtt a házigazda nyújtja felém a kezét.

Németh Adriána 10.c

Bolyai Gimnázium, Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!