SÉTA

2013.02.21. 08:22

Egy havas hét

A szerencsések akár egy hetet is eltölthetnek télen egy síparadicsomban. A Nagy Lajos Gimnáziumban az idén is szerveztek sítábort.

A 18 éves, immár "nagykorú" tábor ugyanolyan sikeres, mint a kezdetekben. Két busszal indultak neki a tanulók az osztrák sípályák meghódításának. A végállomás Zell am See, Salzburg tartomány.

Bár a boltok korán zárnak, a térség a turizmusra épül, az ott dolgozók kedvesek és segítőkészek, főleg, ha az anyanyelvükön szólítjuk meg őket – ami nem is olyan nehéz, hiszen még ott is sok a magyar alkalmazott.

A sípályákon viszont nem kellett beszélni, igaz a különféle maszkokban, sálakban nem is tudtunk volna. Egymás megkülönböztetése is nehéz feladatnak számított, a hegyen az embereket csak a kabátjuk színe alapján lehet felismerni. Szerintem leginkább az "Ötödik elem" című film űrlényeire hasonlítottunk, lassan cammogtunk a sícipőkben, lóbáltuk a karunkat és a forgattuk a vállunk.

Persze a pályákon, sílécekkel már száguldoztunk, nem ijedtünk meg sem hótól, széltől, sem a "fekete pálya" jelzéstől. Kaprunban a gleccseren a bátrak 3029 méter magasra is felmehettek. Természetesen estére mindenki elfáradt, de azért mindig belefért egy kis szórakozás, beszélgetés, bulizás. Éjfél előtt mégiscsak ciki lefeküdni...

Márkus Flóra
Nagy Lajos Gimnázium

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!