SÉTA

2017.04.11. 17:20

Szórakoztató matek

Szombathely - A Nagy Lajos Gimnázium matematika munkaközösségének szervezésében nemrég rendhagyó matematikaórán vehettünk részt az iskola dísztermében.

Az órát több matematikatanárunk egykori mentora, dr. Vancsó Ödön, az ELTE Matematikatanítási és Módszertani Központjának vezetője, az MTA Szakmódszertani Programtanácsának tagja tartotta. A díszterem megtelt matematikát kedvelő diákokkal és tanárokkal, akik a tanár úr érdekes, játékos feladatait igyekeztek megoldani.

Dr. Vancsó Ödön tanár úr hölgykoszorúban, a Nagy Lajos Gimnázium matematika munkaközösségének néhány tagjával
Fotó: NLG

Az egyik az volt, hogy mondjunk olyan számokat, amelyek összege száz, szorzatuk pedig a legnagyobb. Lelkesen próbálkoztunk a matematikai probléma megoldásával, később arra is fény derült, hogy sokszor az lehet a legjobb stratégiánk, ha nincs szabályszerűség a játékunkban. Az interaktív óra azért volt élvezetes, mert a matematikát nem a szokványos módon közelítette meg, és szimpatikus volt Vancsó tanár úr közvetlensége is. Reméljük, hogy a Savaria Egyetemi Központ és az ELTE integrációjának köszönhetően többször találkozhatunk majd a tanár úrral iskolánkban.

Horváth Martin,
Nagy Lajos Gimnázium

Címkék#SÉTA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!