SÉTA

2012.08.24. 05:08

Hullámzó hangulat

A táborhangulat alapvető kelléke a kialvatlanság. Ennek megvalósításához a Séta-tábor résztvevői több módszert is kidolgoztak.

Vas Népe

A csapat egyik fele villanyfénynél üldögél vagy éppen a félhomályban tábori játékokkal foglalatoskodik. A hangulat hullámzása a bőrünkön érezhető. Megfagy a levegő egy izgalmasabb pillanatban, majd minden zugot kitöltő harsány nevetés tör fel. Fesztelen a légkör. Ismeretlen nevet az ismeretlennel, és másnap reggel már mosollyal az arcán üdvözli majd, mint régi jó barátját. A másik módszer, amellyel elütheti az idejét az ember, a beszélgetés a csillagok alatt. Tó- és sötétillat vesz körül. Apró fények csillannak és a feketeségben az arctalan alakok megnyílnak egymás előtt. A beszélgetés elindul és sodor és sodor. Az idő múlását senki nem érzi. Sajátos kis burokba zárkózva ülnek körben, törökülésben, és idegen, néha hasztalan és érdektelen témákról folyik a szó. De most minden komoly. Most minden sorsdöntő. Apró csendek után szavalat hangzik a sötétben, a másik csapat fel-felharsanó nevetései a távolba vesznek. A szavak szállnak a csillagfényes homályban. Ilyenkor érzi igazán az ember azt a bizonyos összetartozást. A percek alatt szövődő barátságok erejét, a rokonlelkeket... A vers elveszik a csendben...

Sodics Dominika Eszter
Bolyai J. Gimnázium,
Szombathely

 

Veszprém megyei Sétás hírek itt, Fejér megyeiek itt, dunaújvárosiak itt, a Zala megyei sétások cikkei itt, a Vas megye sétás hírei itt tekinthetők meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!