SÉTA

2017.05.02. 13:38

Mi az az ajakszinkron?

Körmend - Ne gondoljon senki semmi rosszra.

SÉTA

Az ajakszinkron egy külföldi eredetű szó magyarra fordított változata, ami elég bugyután hangzik, ezért használjuk inkább a lipdub kifejezést.Mi az a libdub? - teszik fel a kérdést. Ez egy Amerikából átvett videó, aminek a „receptje" egyszerű. Vegyél egy ismert dalt, egy kamerát, adj hozzá néhány embert, akik a zenére tátogva folyamatosan mozognak. Az elkészült videó, vágás nélkül, „frissen a sütőből" a lipdub videó.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium néhány DÖK-ös tagja megkísérel „elkövetni"egy lipdub videót. Ez remek lehetőség, hogy iskolánkat megismertessük, és megmutassuk, hogy mennyi lehetőség adódik az intézmény falain belül. Példának okáért a lépcsőfordulóban Tarzan „bőrébe bújva" gyakorolhatjuk a kötélen való lengést, a folyósok pedig akár kétsávos bicikliútként is használhatók. Magyarországon néhány iskola készített már ilyen videót, és nekik is voltak hasonló ötleteik, amelyeket meg is valósítottak. Iskolánkban kedden, a diáknapon készült egy lipdub videó, amit hamarosan mindenki láthat majd.

Fülöp János

Kölcsey gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!