Sitke

2015.12.16. 13:24

Együtt ropták a sitkei nagyik az unokáikkal Luca napján

Luca napjára esett az idősek ünnepe. A településen nem a hivatalos napján, hanem a hagyomány szerint karácsony közeledtével hívják össze a falu szépkorú lakóit.

Pajor András

A község százöt 65 év feletti polgárából hatvannál is többen jöttek el a művelődési központban tartott megemlékezésre. Idén első alkalommal a vendéglátás és az ajándékcsomag mellé tízezer forintos pénzbeli támogatást is kapnak az idősek - számolt be a képviselő-testület döntéséről Morgós István polgármester. A falu első embere maga köszöntött minden érkezőt és tette fel a kérdést: vöröset vagy fehéret. Az ünnepségen az óvodások adtak műsort, Luca napjára tekintettel egy-egy szalmacsomót adva a jelenlévőknek. A szalmát vánkos alá kell tenni és néhány, a rendezvényen precízen felsorolt tennivaló után az illető álma valóra válik. Bár ezek elvégzése után, ha valaki még fel tudna kelni az ágyából, már azt is megváltásnak érezné. Azért, hogy a nagyik még tudnak mozogni, az kiderült, hisz a legkisebbek hívták közös táncra és énekre az ünnepelteket.

A közösen töltött délután során külön köszöntötték a község két legidősebb polgárát, a 92 éves Varga Lajosnét és a 86 esztendős Vass Józsefet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!