Sorkikápolna

2015.02.16. 10:37

Új szerepben a sorkikápolnai Foki Veronika - Cosette-t alakítja A nyomorultakban

Sorkikápolna, Budapest – A Vas megyei születésű színésznő, a Sorkikápolnára ma is hazajáró Foki Veronika (29) nagyon boldog volt, mikor bemutatták a Madách Színházban készülő A nyomorultak című világhírű musical szereplői között.

Merklin Tímea

A számára nagy előrelépést jelentő alkalom majdnem egybeesett a születésnapjával.

– Meghívtak a meghallgatásra ősszel, majd januárban kaptam a felemelő és nagyon megtisztelő hírt, hogy Szirtes Tamás bizalmat szavazott nekem, és eljátszhatom Nyomorultakban Cosette szerepét. A meghallgatásra Eponin és Cosette dalaival készültem, mindkét szerep fantasztikus. Cosette zeneileg és színészileg is kihívás, de gyönyörű szerep. Mindkettő közel áll a szívemhez. Nagyon boldog vagyok, hogy Cosettet játszhatom majd – tudtuk meg Veronikától, aki 2012 óta játszik a Madáchban, Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színházban régebb óta társulati tag.

A nyomorultakat a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben hozza létre a Madách Színház.

A Vas megyei Foki Veronika (fehér blézerben, zöld szoknyában) a Nyomorultak szereplőgárdájával Fotó: Musical info Facebook-oldal

Először idén augusztusban lesz látható Szegeden, majd 2016 tavaszán a Madáchban. Victor Hugo 19. századi regényéből készült Claude-Michel Schönberg musicalje, amelyet Szirtes Tamás rendez.

A darabnak van már előélete Magyarországon, szintén Szirtes Tamás rendezésében, az 1999-es bemutatója után kétszáznál is több előadást ért meg.

A mostani szereplők közül többen a korábbi változatban is játszottak, csak más szerepekben.

Benne volt Miller Zoltán, aki most Jean Valjean-t, Debreczeny Csaba, aki Javert felügyelőt, Nagy Sándor, aki Thénardier fogadóst, Vikidál Gyula pedig (aki az első magyar Jean Valjean volt) ezúttal a Püspök szerepét alakítja.

A szereposztás olykor kettős, olykor hármas – Cosette szerepét Tóth Angelika és Foki Veronika játssza majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!