Sport

2006.07.14. 14:52

Annus Adrián levele (2004.08.27.)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

"Hadjárat indult ellenem. Egy honfitársam által feladott névtelen levél után elhatározták, hogy kicsinálnak, ellehetetlenítenek. A WADA ennek megfelelően engem az olimpia ideje alatt többször ellenőrzött. Valamennyiszer készséggel álltam rendelkezésükre, egyszer vérrel kombinált vizelet-mintavétel történt. A lelkiismeretem mindvégig tiszta volt, hiszen tudom, hogy nem használtam tiltott szert. 

Érthetetlen, hogy ezekben a napokban miért folytatnak ellenem üldöző hadjáratot, mint egy közönséges bűnöző ellen. A bűnöm csupán annyi, hogy olimpiai bajnok lettem, és kiderült, az ellenem szóló levél tartalma hazugságnak bizonyult. Ezek után hogy bízhatnék bármilyen vizsgálatban? Fazekas Róbertet negatív eredménnyel tiltották el. Mi a garancia arra, hogy az én vizsgálatom olyan eredményt hoz, amely a valóságnak megfelelő? Nem fogom megengedni, hogy manipulálják a leadott vizelet eredményét. Csakis erre megy ki a játék, más indokot nem látok és nem találok. Mi másért lenne ez a felhajtás? Nevemet nem fogják meghurcolni, azt nem engedem. Egy héttel a verseny után fájjon az ő fejük, hogy milyen indokkal veszik el az eredményemet. Biztos találnak indokot. Mindenkinek magának kell elszámolni a lelkiismeretével, azoknak is, akik ezt a hadjáratot elindították ellenünk. Én nyugodtan nézek tükörbe. Tisztán versenyeztem és lettem olimpiai bajnok. Többször adtam mintát, mindannyiszor negatívat. 

Kérem, gondolkozzanak el azon, mi lehet az oka annak, hogy ennek ellenére hajtóva-dászat folyik ellenem. Ez az olimpiai eszme megcsúfolása. Szégyelljék magukat. Elvették a sportba vetett hitemet. Úgy hurcolják meg nevem, mint egy bűnözőét. A családom az idegösszeroppanás szélén áll, anyukám és apukám nyugtatókon él, a feleségem tönkrement. A kislányom nem ért semmit, csak látja, hogy mindenki ideges körülötte. Retteg, nem érti mi van. Annyit lát, bántják az édesapját, és azt kérdezgeti, apa, ugye nem csuknak börtönbe? Elég volt. Ennyit nem ér ez az egész. Befejezem pályafutásom, mostantól civilként élek tovább. Ennyit nem ér még egy olimpiai bajnoki cím sem. Indokot úgyis találnak azért, sőt már biztosan meg is van, hogy a negatív minták ellenére elvegyék az aranyérmet...
Lelkük rajta."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!