Sport

2006.07.17. 11:54

Fegyelmi másodfokon (2004.10.28)

<p align="justify"><strong>Budapest (he) - A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége - mint fellebbviteli testület - november 10-ére tűzte ki Annus Adrián és Fazekas Róbert meghallgatását.</strong></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) fegyelmi bizottsága kétéves eltiltással sújtotta az olimpiai aranyérmétől megfosztott kalapácsvető Annus Adriánt és a diszkoszvető Fazekas Róbertet. A döntés ellen a két szombathelyi dobóatléta fellebbezett. Mint Rábold Gusztáv, a MASZ elnöke elmondta, kedden hozta meg a posta a fellebbezéseket, s a tegnapi elnökségi ülésen napirendre is tűzték ezt az ügyet, hiszen másodfokon a szövetség elnöksége hivatott elbírálni a fegyelmi bizottság határozatát. 

A testület - amely 13 tagú, és 50 százalék plusz egy fő jelenléte esetén határozatképes - november 10-én kívánja meghallgatni a két atlétát, illetve tanúkat, olyanokat is, akiket a fegyelmi bizottság nem hívott be. Rábold Gusztáv szerint nem valószínű, hogy már ezen a napon döntést hoznak, hiszen a fellebbezés kézhezvételétől számítva 30 napuk van erre. 

Arra a kérdésre, hogy változhat-e az elsőfokú büntetés mértéke, az elnök úgy válaszolt, hogy minden elképzelhető, hiszen a napokban is történt változás, Annus Adrián visszaszolgáltatta az aranyérmét. Egy biztos, súlyosbítás nem lesz, hiszen a kétéves eltiltással mindkét at-léta a maximálisan kiszabható büntetést kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!