Sport

2006.07.01. 02:28

Gombás ugrásban bronzérem

A tornászok befejezték szereplésüket a középiskolások világjátékán, a görögországi, 13. Gymnasiadén. A szombathelyiekre épülő öttagú magyar lány csap ...

Mórocz Zsolt

A tornászok befejezték szereplésüket a középiskolások világjátékán, a görögországi, 13. Gymnasiadén. A szombathelyiekre épülő öttagú magyar lány csapat - Nagy Orsolyán kívül a többiek, Gombás Laura, Csiszár Anna, Csillag Tünde és Szabadfi Szilvia a Rajczy Imre Sportiskola-Pencom versenyzői - nagyszerűen szerepelt, hiszen a 16 együttes versenyében a hatodik helyet szerezte meg. Az egyéni összetett versenyben Gombás Laura gyakorlatait értékelték a legtöbbre a pontozóbírók (52,600) a magyarok közül, a 11. helyen zárt, a második legeredményesebb, Csiszár Anna 22. lett (48,550). Gombás Laura révén volt magyar érdekeltség a szerenkénti döntőkben is. Két szeren lett a nyolcfős finálé tagja; bár a kvalifikáció szerint talajon indult nagyobb eséllyel - a csapatverseny során bemutatott gyakorlatával (13,600) negyedikként jutott be -, a döntőben rontott, s végül a hatodik helyet szerezte meg (12,800). Annál jobban sikerült az ugrás. A ciprusi Krashia és az ukrán Kostivcsenko mögött, a finn Aurával holtversenyben 13,525 ponttal harmadik lett, így érmet is ünnepelhetett a szombathelyi edző, Kiss Gábor vezette társaság. A négy sportiskolás lánynak még Varga-Kató Anikó és Vizer Erzsébet az edzői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!