Sport

2006.07.17. 10:46

Megkezdődik a MASZ fegyelmi vizsgálata (2004.09.10)

<p align="justify"><strong>Budapest (he) - A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) fegyelmi bizottsága megkezdte munkáját a Haladás VSE két olimpiai aranyérmétől megfosztott dobóatlétája, Annus Adrián és Fazekas Róbert ügyében. <br /></strong></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége szeptember 1-jei rendkívüli ülésén "Fazekas Róbert és Annus Adrián az athéni olimpiai játékokkal kapcsolatban tanúsított magatartásának kivizsgálására" fegyelmi eljárást kezdeményezett. Mint Rábold Gusztávtól, a MASZ elnökétől megtudtuk, a fegyelmi vizsgálatot 30 napon belül le szeretné zárni az elnökség. 

- Nem igazán értettük, hogy a felsőbb sportvezetés miért követel hirtelen és azonnal fejeket, amikor a fegyelmi eljárásnak megvan a hivatalos, jogi útja - avatott be bennünket a részletekbe az elnök. - Mindeközben három dologra - a sporttörvényre, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) doppingszabályzatára, illetve a MASZ fegyelmi szabályaira - is tekintettel kell lennünk. 

Rábold Gusztáv elmondta: a két versenyzőt már értesítette a fegyelmi bizottság, hogy személyesen akarja meghallgatni őket. Az ő beszámolójuk után következhet mások - edző, orvos stb. - tanúként történő meghallgatása, majd a döntés első, illetve fellebbezés esetén másodfokon is. Utóbbi határozat ellen a MASZ-nál már nincs jogorvoslati lehetőség. 

A MASZ első embere megerősítette, hogy Fazekas Róbertnek felfüggesztették a versenyzési jogát. Miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság értesítette az IAAF-et a történtekről, a nemzetközi szövetség tudomásul véve a NOB döntését, tagszervezetét, a MASZ-t is tájékoztatta; a fegyelmi eljárás befejeztéig a MASZ felfüggesztette a diszkoszvető versenyzési jogát, aki a napokban kapja meg erről az írásbeli határozatot. Várhatóan Annus Adrián esetében is hasonlóan járnak majd el, de mivel a kalapácsvető ügye egy kicsit más, egyelőre az ő versenyzési joga él - mondta Rábold Gusztáv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!