Sport

2006.08.23. 02:28

A judokák most sem pihennek

Szombathely (tg) - Nyáron sem pihentek az Alpok-Adria Judo Iskola judokái, alaposan felkészültek a hamarosan kezdődő versenyidőszakra.

Mórocz Zsolt

A nyári szezonban San Marinóban meghívásos nemzetközi korosztályos versenyen vett részt az Alpok-Adria Judo Iskola. Az idén már 15 ország részvételével rendezett tornán visszatérő vendégek a szombathelyiek, öt éve minden nyáron tatamira lépnek. Idén igencsak eredményesen szerepeltek, hiszen az V. Shiai-kupán a kadett korosztály küzdelmeit megnyerte a Czlenner János, Czlenner Dániel, Horváth Johanna, Fister Zoltán, Homor Milán összeállítású csapat (edzők: Molnár László, Stampf Mónika). A felkészülést az orszá-gos bajnokságra a judo iskola felnőtt és ifi korosztálya is megkezdte. Balatonfüreden 50 versenyző tett sikeres övvizsgát. Az egyesület néhány felnőtt versenyzője, Vágvölgyi Gabriella, Stampf Mónika, Péntek Attila és Horváth Zoltán pedig az olaszországi kata (formagyakorlatok) Európa-bajnokságra készül. Az Eb-t október 22-én Torinóban rendezik, ezen minden felnőttkorú, mesterfokozattal rendelkező judoka próbára teheti tudását. A Stampf-Vágvölgyi páros Nage-no kata (dobáselemek), a Horváth- Péntek duó pedig Katame-no kata (földharc elemek) formagyakorlatban érintett a kontinenstornán. A női kettős először szerepel a kata Eb-n, a Horváth-Péntek páros azonban már három éve szállítja a jó eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!