Sport

2006.08.17. 02:29

Az egyiknek sikerült

Peking (he) - A junior atlétikai világbajnokság fiú kalapácsvető selejtezőjéből Németh Kristóf csoportelsőként jutott a pénteki fináléba, Pálhegyi Sándor éppen hogy lecsúszott a döntőről.

Mórocz Zsolt

Tegnap - Kínában a déli órákban, magyar idő szerint hajnalban - rendezték meg a fiú kalapácsvetők selejtezőjét a junior atlétikai világbajnokságon. A Dobó SE két versenyzője - Németh Pál mesteredző tanítványai - közül a korosztály Európa-bajnoka, Németh Kristóf az első csoportban kapott helyet, s a várakozásnak megfelelően magabiztosan jutott a döntőbe. Csupán egyet kellett dobnia, a 73,86 méterrel jócskán túlteljesítette a 70,80 méteres selejtező szintet. A 13 fős csoportból ő teljesített a legjobban; a második a világranglistán előtte, a második helyen álló orosz Pozdnyakov lett 72,89-dal. Pálhegyi Sándor számára viszont véget ért ez a vb. (Bár most elsőéves junior, ez már a harmadik U19-es világversenye; most először nem jutott a 12 közé.) Elsőre dobta legjobbját, a 68,78-ot, a második érvénytelen lett, s harmadikra sem tudott javítani (68,44). Éppen hogy lecsúszott a szombaton magyar idő szerint 13.30-kor kezdődő döntőről; 13.-ként zárt. A B-csoportban két kiemelkedő eredmény született a selejtezőben: a belorusz Sajunou egyetlen kísérletével 76,76 méteres új versenycsúcsot állított fel (a régit 76,43-dal 2002-ben a dél-afrikai Werner Smit jegyezte. A világranglista-vezető orosz Ajdamirov pedig 75,90-dal abszolválta a selejtezőt. Tehát elég nagy csatára van kilátás a fináléban.

A harmadik vasi vb-résztvevő, Császár Katalin, a Haladás diszkoszvetője pénteken hajnalban selejtez.

A harmadik vasi vb-résztvevő, Császár Katalin, a Haladás diszkoszvetője pénteken hajnalban selejtez.

A harmadik vasi vb-résztvevő, Császár Katalin, a Haladás diszkoszvetője pénteken hajnalban selejtez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!