Sport

2006.08.30. 02:27

Bunyósaink a cseh ligában 0Ó

Szombathely (fp) - Tíz ökölvívó-válogatott kerettag szerepel majd a Prostejov csapatában a szeptember 15-én kezdődő cseh Interliga csapatbajnoki mérkőzéseken.

Mórocz Zsolt

Az Interliga-szereplés nem csak szakmai, de anyagi előnyökkel is jár a magyar bokszolóknak, tudtuk meg Zámbó Józseftől, a Haladás-Novák BC vezetőedzőjétől, a cseh kapcsolat koordinátorától. A Prostejov nyolc öklözője egyébiránt tíz napig a zöld-fehérek edzőtermében készül, együtt több vasi kerettaggal. Az Interligában 54 kilóban Hódosi Zsolt (Kőszeg), Kalucza Norbert (Kecskemét) és Olványi Dávid (Pécs), 57 kilóban Kemény János (Haladás), 64 kilóban Kiss Ádám (Haladás), 69 kilóban Szili István (Kőszeg) és Pekanov Tamás (Kecskemét), 81 kilóban Szellő Imre (Kecskemét), nehézsúlyban Darmos József (Vasas), 91 kilóban pedig Kurtucz Csaba (Békés) lép majd szorítóba a légiósokkal megerősített öt cseh gárda ősztől tavaszig tartó versenysorozatában. A magyar élversenyzőknek ez nagyszerű felkészülést is jelent majd a decemberi országos bajnokságra, ami a Pekingre kvalifikáló jövő évi selejtező viadalok első fontos állomása lesz. Miután Bedák Zsolt (54 kg) beállt a profik táborába, és hírlik, Káté Gyula (64 kg) is erre készül, két súlycsoportban is üresedés lesz, ami kaput nyithat az új generáció képviselői, köztük több reményteljes vasi sportoló előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!