Sport

2006.08.15. 02:27

Élesedik a küzdelem 0

Igal (tg) - A Nyugat-dunántúli roncsderbibajnokság hatodik futamát rendezték Igalon. Természetesen a rumi Auto-Sport Klub és a szombathelyi Auto Crash SE versenyzői is rajthoz álltak.

Mórocz Zsolt

Jó időben, jól előkészített pályán csaptak össze a pilóták. Látszott, hogy a végéhez közeledik a bajnokság - még három futam van hátra, az utolsót szeptember 10-én Rumban rendezik -, így igencsak éles küzdelmeket láthattak a nézők. Széria nagy kategóriában külön versenyt vívtak a vasi versenyzők, a csata ezúttal a rumi Németh Gábor győzelmével végződött, aki az Auto Crash két pilótáját, Anton Leibischt és Pék Balázst előzte meg - utóbbi a szuperfutamban is jól szerepelt, másodikként zárt. Tovább remekel ifjúsági kategóriában a rumi Suborits Péter, ő megnyerte kategóriája küzdelmét. Az ifjú pilóta nevével vélhetően a végelszámolásnál is találkozunk majd. A forduló vesztese Friss Imre volt, a Lada kategóriában a végső győzelemre is esélyes szombathelyi sofőr felborult autójával, kiesett, értékes pontokat hagyott Igalon. A csapatok összesített pontversenyét az Auto Crash vezeti, a rumiak a negyedik helyről várják a folytatást. Vasi eredmények. Szuperfutam: 2. Pék Balázs (AC). Épített kategória: 4. Takács Tamás (AC). Széria nagy kategória: 1. Németh Gábor (Rum), 2. Anton Leibisch (AC), 3. Pék Balázs, 5. Christian Tuschel (AC). Széria kicsi kategória: 5. Martin Heinrich (AC). Lada kategória: 5. Kerekes Lajos (AC). Női futam: 1. Kerekesné Balogh Zsuzsanna (AC). Ifjúsági I.: 1. Suborits Péter (Rum), 3. Koltai Dániel (Rum), 4. Ifj. Pintér Péter (Rum).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!