Sport

2006.08.25. 02:29

Nagyszerűen céloztak

Sarlóspuszta (gz) - Kicsit halványabban szerepeltek mint tavaly, de így is kitettek magukért a szombathelyi sportlövők az elmúlt hétvégén megrendezett országos bajnokságon.

Mórocz Zsolt

Az elmúlt héten valamennyi fegyvernemben Sarlóspuszta adott otthont az országos egyéni és csapat lövészbajnokságnak. Megyénket két szombathelyi egye- sület, a KSE és a PLE képviselte, sikerrel. Az élre egyrészt a Hajdú József, Doma Attila, dr. Polgár Tibor öszszetételű légpisztolyos trió 545 körös teljesítménye kívánkozik, amellyel országos bajnokok lettek. Másrészt - igaz, ez egy kicsit más kategória az amatőrök között - a skeetlövő-válogatott Bokor Bálint ezüstérme, aki új országos csúcsot felállítva hallatlanul kiélezett csatában (szétlövés után) lett második. A légpisztolyosoknál a 66 fős egyéni versenyben Hajdú József (188) a második, Doma Attila (181) a 12. helyen végzett. A légpuskások verse-nyében Koczor Péter 178 körös teljesítménye a középmezőnyhöz volt elég. A közpon-ti gyújtású pisztolyosok ke- reken 100 fős mezőnyében a szombathelyiek közül dr. Polgár Tibor szerepelt a leg-eredményesebben, 182 kört teljesítve 16. lett. Ugyanitt, a 60 év felettiek kategóriájában dr. Skriba Péter 171-gyel a 10. helyet szerezte meg. Csapatban a dr. Polgár Tibor, Bárdosi Zoltán, dr. Csenár Márton egység 538 körrel az előkelő 3. helyen zárt. Sportpisztoly kategóriában a népes mezőnyben, 129 induló közül, Őrfi Péter (186) a 12., dr. Polgár Tibor (185) a 14., dr. Csenár Márton (185) a 19. helyen végzett. Csapatban a 26 trióból a vasiaktól dr. Polgár, dr. Csenár, Hajdú alkotta hármas végzett a legelőkelőbb helyen: 544 körrel az 5. lett.

Skeetben csak a szétlövés döntött a bajnoki címről

Skeetben csak a szétlövés döntött a bajnoki címről

Skeetben csak a szétlövés döntött a bajnoki címről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!