Sport

2006.12.06. 03:26

Tizenkét vasi bunyós indul

Szombathely, Kőszeg (fp) - Mától szombatig Baja ad otthont a férfi amatőr ökölvívó országos bajnokságnak, amelyen a Kőszegi SE-ből és a Haladás-Novák BC-ből is hatan-hatan vesznek részt. Szili István (69 kg) címvédőként száll ringbe.

Falussy Péter

Az idei ob-ra 40 egyesület 140 versenyzője nevezett. Az óriási létszám miatt minden súlycsoportban négy-négy kiemelt versenyző lesz, akik közül a két - papíron - legerősebb biztosan külön ágra kerül majd. A két legerősebb mezőny a 64 kg és a 69 kg-ban gyűlt össze, előbbiben a világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes Káté Gyula minden bizonnyal az idén junior vb-t nyert Bacskai Balázzsal lesz nagy harcban az aranyéremért. Beleszólhat az érmek sorsába a szombathelyi Kiss Ádám és a kőszegi Nemes Erik is. A KSE-ből indul még Tóth József. A 69 kilóban is kiélezett meccseket lehet várni, itt az elmúlt években domináló kőszegi Szili István és a remek évet produkáló Harcsa Norbert (Vasas) küzdhet majd a legnagyobb eséllyel a bajnoki címért. A KSE-ből a kétszeres ezüstérmes Hódosi Zsolt (54 kg) előtt is megnyílhat az út a bajnoki cím felé Bedák visszavonulása nyomán. Az alpokaljaiaktól Döbrösi Ádámot (60 kg), és Krötzli Krisztiánt (48 kg) találjuk még a nevezők között. Nemes Emil vezetőedző két-három éremre - köztük Szili címvédésére - számít. A szombathelyi zöld-fehérek kapcsán Zámbó József elmondta, komoly munkát végeztek. Külön kiemelte két felkészítő kollégája, Zámbó Gábor és Szalai Sándor érdemeit. Szerinte Kemény János (57 kg) akár bajnok is lehet, ha kijön a lépés; Fertői Csaba (91 kg) dobogós helyen végezhet, Tóth Norbert (69 kg), Kékesi Krisztián (60 kg) és Nyári István (48 kg) pedig megnehezítheti az esélyesek dolgát, s akár pontszerző is lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!