Sport

2007.02.13. 03:28

Jöttek, láttak, győztek

Bük (gz) - A vasi tornán először részt vevő Bőcs együttesének győzelmével zárult a háromnapos Bükfürdő-kupa női kézilabda-fesztivál.

Gergácz Zoltán

A helyi kézilabda-szakosztály szervezésében a sportcsarnokban nyolc női csapat részvételével immár 9. alkalommal rendezték meg a Bükfürdő-kupa felkészülési kézilabdatorna küzdelmeit. A háromnapos rendezvényen 2x4-es csoportokban körmérkőzést vívtak a csapatok, majd a zárónapon következtek a helyosztók. A betegségek miatt erősen tartalékos, az ifjúsági csapatból felhozott játékosokkal a Bük TK együttese csoportjában gyengén muzsikált. A nyitómérkőzésen Gyöngyös csapatától szenvedett nagy csatában 28:25-ös vereséget, majd bajnoki riválisával, a VKL SE Győr gárdájával szemben maradt alul 24:12-re. Utolsó csoportmeccsükön a Láng SK bizonyult jobbnak náluk drámai csatában 18:17 arányban, így csak a 7. helyért játszhattak a másik csoport 4. helyezettjével, a szintén NB II-es Mosonszolnokkal. Az utolsó találkozón aztán végre megtört a jég: a helyiek könnyed játékkal 30:13-ra nyertek. A tornát - nem kis meglepetésre - az NB II. Északkeleti csoportjának listavezetője, az először részt vevő Bőcs gárdája nyerte, miután a döntőben 18:16-ra legyőzte a VKL SE együttesét. Bronzérmes a Láng SK lett. A torna legjobb kapusa Galambossy Andrea (Bőcs), mezőnyjátékosa Horváth Szilvia (VKL SE Győr), gólkirálya Lukács Judit (Gyöngyös) lett. A legfiatalabb játékosnak felajánlott különdíjat a 15. évében járó és 11 gólig jutó Kovács Kinga (Mosonszolnok) vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!