Sport

2007.02.01. 03:29

Osztálykülönbség volt

Vasvár - Könnyed játékkal is magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé a Kiskunkalas NB I-es női kézilabdacsapata az NB I/B-s Exculise Change-Vasvár VSE ellenében.

Gergácz Zoltán

Vasvár: Szabó - Utasi 1, Nagy 1, Zsohár 3, MATETITS 5, Németh 1, Szondy K. Csere: Vízvári, Golovko 3, Szondy N. 1, Szalay 2, KOVÁCS 2, Kollár 3, Balogh 2. Edző: Fancsali Ferenc.

Kiskunhalas: Vörös H. - Baross 4, Borbély 3, VALOVICS 8, Kurgyis 2, Kocsik 1, KOROKNAI 7. Csere: Petróczi, HERR 4, Kósa 1, STERBIK 7, Szűcs 1, Kocsis 3. Edző: Zsiga Gyula.

A felkészülés közepén tartó hazai gárda az esélytelen nyugalmával készült idei első tétmérkőzésére. Az NB I. 7. helyén álló, de sérüléshullámmal tizedelt vendégeknél Borbély Zsanett személyében egy A-válogatott kerettag is pályára lépett.

Annak ellenére, hogy megilletődötten kezdtek a vasváriak, 0:1 után Zsohár és Matetits találataival a találkozó során először - és egyben utoljára is - még vezettek. Aztán a nagyobb fordulatszámon pörgő vendégek ellen egészen a 10. percig jól tartották magukat (5:6), ám ezt követően elbátortalanodtak: ziccereket, büntetőket hibáztak, sok labdát eladtak, amit könyörtelenül kihasznált a kiskunhalasi csapat. Zsinórban 11 gólt kaptak, meg is szólalt a B-közép: ébresztő. A gólcsendet Matetits szakította meg, a finis a vendégeké volt.

Szünet után a vasvári kapuban Szabót Vízvári váltotta, több-kevesebb sikerel. A lényegesen gyorsabb vendégeknél a szintén a második félidőben játéklehetőséget kapó jobbszélső, Sterbik volt elemében: zsinórban 4 gólt lőtt. A tetemes előny birtokában a vendégek is kicsit lazábbra fogták, így a hajrában felváltva estek a gólok.

Fancsali Ferenc: - Érvényesült a két csapat közti tudásbeli különbség.

Az NB I-es gárda egészen más ritmusban játszott

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!