Sport

2007.02.12. 03:28

Újabb SZRK-F-győzelem

Szombathely - A vártnál nehezebben szerezte meg a debreceniek elleni kötelező győzelmet a Szombathelyi RK-Főiskola NB I-es női röplabdacsapata.

Horváth Erika

SZRK-F: Kecskés, Pintér, Bogdán, MERKLINNÉ, SZÉKELY, Simon. Csere: Horváth (liberó), KIRÁLY B., Pankó, Klonkay. Edző: Mucsi Péter.

Debrecen: Sipos, Törjék, Hock, Rácz, Jenei, Lugosi. Csere: Harangi, Féki, Szabó. Edző: Szombathy András.

Az SZRK-F 11-es keretéből hárman is hiányoztak, így a juniorcsapatból ketten, Király Barbara és Pankó Réka csatlakozott a felnőttekhez.

Szombaton Fehérváron, a MÁV Előrénél kezdte a hetet az NB I. alsóházának sereghajtója, s 3:0-ra kikapott. Úgy tűnt, nem törte le a debrecenieket az újabb vereség, mert órisái lendülettel, 0:6-tal kezdtek. Ekkor kezdett ébredezni Mucsi Péter csapata - bár még jó ideig a vendégek tűntek frissebbnek, jó pár labda pottyant le a hazai térfélen (5:11). A fordulatot Merklinné hátsó sorba kerülése hozta, az ő feladásaival szervezettebbé váltak a szombathelyi támadások; 13:13-nál egyenlítettek, majd egyre magabiztosabbá válva állva hagyták ellenfelüket Székelyék (25:14). Hasonlóan lendületes játékkal hamar fölénybe kerültek a második szett elején a hazaiak (10:3). Tavaly már a felnőtt keretnél volt Király Barbara, most újfent bizonyította, hogy itt (lenne) a helye. 16:9 után Hock nyitásaitól kissé szétesett az SZRK-F, de 18:16 után gyorsan rövidre zárta ezt a játékrészt is (25:17). Egyszer csak vége szakadt a koncentrált játéknak; hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek, olyannyira, hogy a debreceniek a kezükbe tudták venni az irányítást (15:20). Egy rohammal megpróbálta rendezni sorait a vasi gárda, ám 23:23 után a vendégeké lett a játszma (23:25). A negyedik szett alacsony színvonalú, és 16:15-ig kiegyenlített játékot hozott. Innen robbantottak, s végül is magabiztosan nyertek a szombathelyiek (25:17).

Mucsi Péter: - Örülök a győzelemnek, bár sajnos nehezen hoztuk a kötelezőt. Köszönöm Király Barbarának és Pankó Rékának, hogy kisegítettek bennünket, mindketten jól teljesítettek.

Az alsóház további eredményei: Angyalföld-Veszprém 0:3, MÁV Előre-Debrecen 3:0, Kalocsa-Eger 3:1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!