Sport

2007.03.26. 02:29

Hetedszer is Dancsó!

Szombathely - Az Arena Savariában rendezett Pannonia Ring Profi Kick-Box Gálán Dancsó Zoltán pályafutása során már hetedszer védte meg világbajnoki övét - ezúttal osztrák riválist győzött le.

Tóth Gábor

A főmérkőzésen már remek hangulat fogadta Dancsó Zoltánt - de a sportszerű közönség az orsztrák riválist is tapssal jutalmazta. A szombathelyiek Kicsije remek formában rontott kihívójára. A Controll SE kiválósága villámgyors ütéseket vitt be az osztrák fiúnak, de a lábát is remekül használta. Dancsó az első negyed végén ügyesen kitért egy rúgás elől, Sussitz rosszul fogott talajt, és megsérült a bokája. A folytatásban aztán egyoldalú lett a harc: Dancsó folyamatosan támadott, ellenfele pedig próbált levegőhöz jutni. A szombathelyi fiú kondícionálisan és technikailag is kihívója fölé nőtt, és közönségszórakoztató bunyóval védte meg profi világbajnoki övét.

- Nagyon boldog vagyok, nagyon jól érzem magam - sugárzott az örömtől a mérkőzés után a szurkolók gyűrűjében Dancsó Zoltán. - Nagyképűség nélkül mondom, maradt még erő bennem, egy-két menetet még bevállaltam volna. Nagyon jól kezdődött a meccs, hiszen már az elején sikerült bevinnem egy jobbegyenest, és lábbal is eltaláltam az osztrák fiút. Éreztem, hogy erőfölényben vagyok. A vége felé már egyoldalú lett a mérkőzés, én támadtam, Sussitz védekezett. Ellenfelem az első menet végén lábsérülést szenvedett, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolta a teljesítményét, mindenesetre én nagyobb ellenálást vártam tőle. A sikert természetesen szeretném kiélvezni, megdolgoztam érte, de egyetlen napot nem pihenek. Remek formában vagyok, edzem tovább, előttem az olaszországi világkupa, a magyar bajnoki forduló, valamint a fő cél, a szeptemberi Belgrádi világbajnokság. Mi mást tehetnék, hiszen a kick-box az életem.

Pannónia Ring Profi Kick-Box Gála, ereménylista. Profi vb-címmérkőzés, light contact, -79 kg: Dancsó Zoltán-Bernhard Sussitz 3:0. Előmérkőzések. Grand Champion-mérkőzés, semi contact, döntő: Jároszkievicz Krisztián (Csepel)-Mórádi Zsolt (Csepel) 0:3. Férfi, light contact, -57 kg: Vajkovics János (Controll)-Hegedűs Csaba (Skorpió) 3:0. -69 kg: Németh Roland (Controll)-Nagy Tamás (Sopron) 3:0. Light contact, -84 kg: Arany Máté (Controll)-Sólyom gábor (Esztergom) 2:1. Női, ligt contact, -60 kg: Marton Klára (Controll)-Beták Zsuzsa (Esztergom) 3:0. -65 kg: Dancsecs Bojána (Dinamica)-Vizsnyicai Viktória (Békéscaba) 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!